Ari (Gold)

eShqiperia n eRepublik

eShqiperia n eRepublik

Ari ( GOLD )

 

 

Gold apo Ari eshte njesia monetare me e rrendesishme e lojes, le te themi se gjithecka ne loje rrotullohet rreth Goldit. Duhet qe ta perdoresh me mencuri dhe maturi pasi nese e humbet per arsye te kote, duhet shume kohe per ta riperfituar.


Ju mund ta shfrytezoni Gold-in:
 • Per te krijuar/blere/permiresuar kualitetin e fabrikave/ndertesave te trajnimit
 • Per te hapur nje gazete
 • Per te blere energji ekstra (10 energji= 0.5 gold) - ASNJEHERE mos e bej
 • Per te krijuar Parti Politike - Mos e bej sa je i ri ne loje
 • Per te krijuar MU - As kete mos e bej sa je i ri

Ju mund ta fitoni Goldin:
 • Duke fituar medalje (cdo medalje jep 5 gold pervec asaj Battle Hero)
 • Duke avancuar ne nivele (cdo nivel i ri te jep 1 gold)
 • Duke blere gold me para reale (mos e bej te pakten sa nuk ka oferte)
 • Duke shkembyer ALL me Gold ne Tregun Monetar

KESHILLA SI TE MENAXHOSH GOLD-IN:
 1. Nese ju harxhohet energjia dhe energy bars-at, ASNJEHERE mos blej energji me gold (oferta qe te jep 10 energji per 0.5 gold). Eshte humbje masive e goldit. Nese tashme e ke bere kete gje dhe je ende lojtar i ri, ben mire te krijosh nje llogari te re dhe ta harrosh kete qe ke sa nuk eshte shume vone.
 2. Mos permireso kualitetin e fabrikave qe ne fillim. Synim duhet te kesh permiresimin e nderteses se trajnimit qe eshte falas. Nese ke permiresuar (ke bere upgrade) fabrikat, mos i prish (mos i bej downgrade) tani sepse eshte thjeshte humbje goldi.
 3. Mos i kompleto misionet me gold, pasi eshte thjeshte nje humbje e madhe. Nese jane te veshtire per tu kompletuar, mos i kompleto fare.
 4. Mos u stervit me gold sa je i ri. Ne vend qe te harxhosh gold per stervitje, ruaje deri sa te besh Q4 ate ndertese trajnimi qe eshte falas.
 5. Mos ju jep gold lojtareve qe nuk i njeh. Edhe nese te premtojne se do ti kthejne, ka shume te tille qe e perdorin kete gje vetem per te perfituar.
 6. Mos e ndrro emrin pa arsye. Hera e pare kushton 5 gold, edhe pse nuk jane shume, ruaje ate mundesi kur do te te duhet.