eShqiperia në eRepublik

eShqiperia në eRepublik

Kongresi

Udhëzues fillestar për Kongres.

-Për të maksimizuar shanset tuaja për t'u bërë i zgjedhuri për Kongres!


Kongresi
Çdo muaj në mes të datës 16 dhe 25, ju mund të kandidoni për zgjedhjet e kongresit në eAlbania.
Zgjedhjet janë më 25 të çdo muaji, dhe kohëzgjatja është deri në 09:59 me datën 26.

Shumica e njerëzve dëshirojnë që të bëhen anëtar në kongres në mënyrë që të bëjë disa ndryshime pozitive dhe / ose të ndihmojë kombin e vet. Disa njerëz duan vetëm medaljen dhe 5 Goldet.
Personalisht unë nuk mendoj se ju duhet të kandidoni për kongres nëse nuk keni ndërmend të merrni pjesë aktive në përmirësimin e vendin tuaj.

Popullsia e madhe ne vendin tonë, do të ketë shumë kandidatë të zotë dhe kjo e bën të vështirë zgjedhjenë për Kongres.
Kjo është arsyeja pse unë e bëra këtë shkrim/udhëzues me disa këshilla mbi çfarë mund të bëni për të rritur shanset e vërteta duke u zgjedh si Kongresmen.
Unë shpresoj se mund të jetë i dobishëm për të gjithë ata që e konsiderojn dhe kandidojn për Kongres. Mund gjithashtu të jetë i dobishëm për votuesit, për të marrë disa këshilla se çfarë duhet të shikoni për një kandidat të mire për Kongres.

Qëllimi i Kongresit
Kongresmenët e zgjedhur mund të votojnë rreth propozimeve të ndryshme në parlament, çështjet tatimore, aleancave me shtetet fqinjë dhe të tilla.
Kjo është ajo ku vendimi i vërtetë ka fuqi apo pushtet te rrejshum.
Shumica e vendeve ka forumin e vet ku Kongresi mund të diskutojnë dhe të votojnë për gjëra në lidhje me çështjet e brendshme dhe të jashtme te shtetit.
Këshilla për t'u zgjedhur për Kongresin
Trego iniciativën
Regjistrohu në forumin tuaj lokale apo ne irc dhe ndiqni diskutimet atje. Le njerëzit të shohin se kush jeni dhe çfarë keni për të treguar, eRepublik është një lojë sociale pra bashkohu në diskutime dhe lejoj njerëzit të din për ju.
Kaloni të paktën 14 minuta lexim ne forumin e Partis apo te Shtetit, çdo ditë, që duhet të jetë e mjaftueshme për shumicën e njerëzve.

Një tjetër mënyrë për të marrë në Komunitet është që të bashkohemi në kanalin e vendit tonë në IRC. Në IRC ju mund të merrni pjesë në chat në kohë reale dhe kjo është një mënyrë e madhe për të njohur njerëz të rinj, të bisedoni me anëtarët e tjerë të partisë tuaj, dhe më shumë. Shumë njerëz thonë se IRC eshte pjesa më e mirë e lojrave online, kanalet Shqiptare ku të hyhet janë ; #Albania , #Div1.Alb , #Div2.Alb , #Div3.Alb , Div4.Alb dhe Kanali #Help.AL ky i fundit eshte per ndihme p.sh si të regjistrohet një nick ne mIRC apo një Kanal në Serverin irc.Rizon.net:6667

Zgjidhni partin tuaj
Skenderbeu tha se "Të Bashkuar ju gjeta"
Së pari, duhet të hulumtosh llojet e partive me politikat e tyre. Regjistrohu në forumin e partis apo futu ne kanalet e asaj partia, lexoni artikuj, programet, dhe wiki për të gjetur partinë që më së miri ju përshtatet. Shumë njerëz vetëm i bashkohen një partie të vërtetë pa e ditur atë që qëndron për të. Bëni disa kërkime më parë dhe të sigurohemi që ju të bashkoheni në një parti që është e drejtë për ju. Nëse keni ndonjë pyetje, mos hezitoni të pyesni kolegët ne forume apo irc kanale.!

Bëni lidhje
Bëni lidhje të ndërtuara mira me lojtarët, ata kanë marrë veten në lojë dhe mësuan se si funksionojnë gjërat. Sigurohuni që të lexoni udhëzime të lojës në mënyrë që ju të kuptoni mekanikën e lojës dhe strategjin e rëndësishme të lojës. Bisedoni me njerëz të lojës, forume, ne IRC, MSN, me kreun e partisë dhe anëtarët e tjerë të partisë tuaj. Gjej njerëz të cilët mund t'ju ndihmojnë me këshilla dhe truket dhe gjithçka do të jetë shumë më e lehtë dhe zbavitëse kjo lojë!

Shkruani një prezantim apo manifest!
Deri tani ju duhet të keni marrë një ide se si funksionojnë gjërat dhe kështu ato që ju interesojnë në lojë. Formuloje një propozim apo manifest dhe le njerëzit të shohin që vërtetë ke një agjendë dhe diçka që ju do të punoni për të apo Shtetin. Se përse duhet njerëzit të votojnë për ju, nëse ata nuk e dinë se kush jeni apo çfarë keni për të dhënë per eShqipërin?

Shumë kandidat shkruajn shkrime apo dhojn shume premtime te medha apo nuk premtojn asgjë për kongres.
A mendoni se kjo tingëllon e komplikuar, pyesni liderin tuaj ose anëtarët e tjerë të partisë tuaj për t'ju ndihmuar me formulimet dhe këshillat. Ju gjithashtu mund të lexoni shkrimet nga njerëz të tjerë për të marrë një ide apo nje inspirim.

Tregoni respekt
Kongresi ka të bëjë më shumë se vetëm duke marrë një medalje apo 5 gold dhe disa benificione tjera, kjo është një përgjegjësi dhe një hap drejt pozicioneve të mëdha në vendin tuaj apo partin tuaj.
Ambiciet janë të mira, por dëshirat nuk ndërtojn shtete. Jini shkop magjik i qartë specifik në lidhje me atë që ju dëshironi për të arritur në lojë, por të jeni të respektueshëm dhe të sjellshëm me të tjerët. Tregoni respekt dhe besushmëri për të tjerët, shtetin tuaj dhe ju do të keni më shumë gjasa për cdo pozitë ne eRepublik.

A nuk nxitojnë gjërat
Mos filloni duke filluar nga shumë propozime, është më mirë për të diskutuar atë me partinë dhe kongresin. Parlamenti zakonisht ka udhëzimet e veta dhe ju duhet të i lexoni ato para se të veproni gabimisht. Ne shpesh shohim Kongresist të ri që postojnë propozimet e ndryshme pa diskutuar ato përpara. Nëse jeni të pasigurt ne propozime atëher bisedoni me Kongresist të tjerë, Presidentin apo udhëheqësin e Partisë.

Merrni pjesë në diskutime, të votuar!
Si kongresmen, ju keni mundësinë për të ndryshuar shumë gjëra në vendin tuaj, mund të propozojë taksa të reja dhe gjëra të tjera. Mundohuni të mbani lart me diskutimet dhe të jeni aktiv në IRC kanale apo forumet tuaja partiake apo lokale. Askush nuk e di çdo gjë në fillim, dhe shumica e njerëzve janë të durueshëm me të sapoardhurit. Zakonisht është më mirë të jeni pjesë e diskutimit dhe të jeni i gabuar, se sa të mos bësh pjesë në asgjë.

Udhëzime si një kongresmen i zgjedhur:
• Të jetë aktiv për çdo ditë.
• Lexoni në forume apo IRC kanale dhe në forum të partisë tuaj çdo ditë, votoni në votimet e paraqitura.
• Të jeshë i sjellshëm dhe të përpiqesh për të mbajtur një ton të bukur.
• Ju keni qenë i votuar nga anëtarët e partisë tuaj kështu që ju duhet të keni mirësjellje ndaj tyre, për të qenë gjatë tërë periudhës në Kongres dhe të mos jepni dorëheqje ose të ndryshoni partinë gjatë mandatit. Nëse ju jepni dorëheqje nga vendi juaj ne kongres partia juaj do të humb ndikimin gjatë periudhës dhe ju do të humbasnit besimin në të ardhmen. E njëjta vlen edhe nëqoftëse ju ndryshoni partinë, ata që votuan për ju e bënë këtë, sepse ata mendonin se ju do të përfaqësoni partinë dhe më së paku që ju mund të bëni është që të qëndroni me ta gjatë periudhës.
• Shkruani një prezantim, një manifestim zgjedhor. Ose në forumin tuaj lokal ose nëpërmjet gazetës tuaj. Linkoje këtë në zgjedhjen tuaj në mënyrë që votuesit të mund të i qasen lehtë.
• Gjithashtu loja kërkon që ju të keni arritur nivelin 12 në mënyrë që të kandidoni për Kongres.

Shpresoj se unë nuk e kam bërë këtë shumë të komplikuar, politika është zbavitëse, por gjithashtu është një përgjegjësi në këtë lojë!Nga  Toverlani