Shkurtesat

eShqiperia n eRepublik

eShqiperia n eRepublik

Shkurtesat

Në loje mund te hasni ne shkurtesa,te cilat i perdorin lojtaret,ne forume,ne chate apo diku tjeter.
Qe te keni me te lehte qe te kuptoni se per qfare behet fjale,me poshte i keni te gjitha shkurtesat me shpjegim,qe perdoren ne loje.


PTO = Political Take-over. Kur nje grup i caktuar,pa qene pjese e atij komuniteti,marrin ne kontroll shtetin ose ndonje parti.

ATO = Anti Take-over. Eshte e kunderta e PTO.Kjo behet kur merren masa per ta parandaluar PTO.

CS = Citizenship.Nenshtetesia

CP = Country President.Presidenti i vendit

PP = President Party.Presidenti i partise

MoD = Minister of defence.Ministri i Mbrojtjes

MoHA = Minister of Home Affairs.Ministri i Puneve te Brendshem

MoFA = Minister of Foreign Affairs.Ministri i Puneve te Jashtme

MoF = Ministry of Finances.Ministri i Financave.

GoW = Ranku God of War .Ranku me i larte ne loje.

TOP 5 = 5 Partite me me se shumti anetare.Quhet TOP 5 sepse vetem 5 partite me te medha lejohen te marrin pjese ne zgjedhjet per kongres.
Ushtarake


MPP = Mutual protection pact. Aleance ushtarake ndermjet 2 shteteve.

CoD = Campain of Day. Kampania Kryesore Luftarake qe eshte vendosur ne nje shtet te caktuar.

RW = Resistance War. Nje rezistence qe e ngrit ndonje shtet per te qliruar nje regjion te caktuar.

RH = Resistance Hero. Lojtari qe e ka mbeshtetur rezistencen dhe me pas aj regjion eshte cliruar.

BH = Battle Hero. Lojtari qe ka shkatuar me se shumti deme ne nje beteje.

CH = Campaign Hero. Lojtari qe ka shkaktuar me se shumti deme ne nje lufte.

TW = Training War. Eshte nje lufte,ku 2 shtete e organizojne vetem per trejning,qe lojtaret e dy shteteve te zhvillohen me shume.

SS = Super Soldier. Eshte medalja,qe e merrni sa here qe merrni nga 250 strength ( fuci )

DoW = Declaration of war. Eshte propozim i Presidentit te vendit per ti shpallur lufte nje shteti tjeter ( paguhet me gold )

NE = Natural enemy. Me kete propozim,shteti qe e propozon shtetin tjeter armik natyral ka 10 % me shume demage.

FF = Food fights. Kur ju perdorni vetem ushqim dhe health per te luftuar.

Tank = Nje lojtar qe perdor edhe parate nga jeta reale per te luftuar dhe per te shkaktuar shume deme ne nje beteje.

Tjera

WaM = Duke punuar si menaxher

Q = Quality, zakonisht perdoret per kualitetin e kompanive

DC = Daychange, eshte kur ndrrohet dita

BB = Babyboom, eshte kur ne nje shtet regjistrohen shume lojtare per nje kohe te shkurter

Multi = Multi account. Kur nje lojtar perdor me shume se 1 account

FP = forfeit point, Jane ndeshkimet nga adminet,nese keni thyer ndonje rregull te lojes

Temp Ban = Temporary Ban, Kur nje lojtar merr ban te perkohshem

Perma Ban = Permanent Ban, Kur nje lojtar merr ban te perhershem.Zakonisht Perma Ban marrin lojtaret qe perdorin multi